همه چیز درباره کوچینگ بالندگی
کوچینگ چیست؟
کوچینگ (به انگلیسی : coaching) از کلمه coach به معنی مربیگری گرفته شده است. ولی از آنجا که واژه کوچیگ معنایی فراتر از مربی گری دارد ، بنابراین از خود اصطلاح آن استفاده خواهیم کرد.
کوچینگ ترکیبی از رشته های مدیریت، فلسفه ، روانشناسی مثبت و عرفان است.
کوچینگ ، حرفه ای رو به رشد در جهان است که روی سبک جدیدی از آموزش و یادگیری تمرکز دارد. کوچینگ ، آشکار کردن پتانسیل افراد برای به حداکثر رساندن عملکرد آنها است. یعنی کمک کردن به آن ها در راستای باد گیری به جای آموزش به آنها .
تعریف کوچینگ
بهترین تعریف برای کوچینگ ، تعاریفی است که بزرگان این حرفه درباره آن ارائه کرده اند ، از جمله :
تعریف فدراسیون بین المللی کوچینگ : همکاری بین کوچ و مراجع که باعث می شود ، فرد با استفاده از تفکر عمیق و خلاقیت خود ، توانایی های شخصی و حرفه ای اش را افزایش بدهد.
کوچینگ
کوچینگ یکی از ماناترین و موثرترین روشها برای پیشرفت حرفه ای، کسب و کار، رشد و توسعه شخصی است افراد و سازمان ها است و به حل چالش ها در حوزه های مختلف کمک میکند. کوچینگ رشته جدیدی نیست که یکباره بوجود امده باشد بلکه سالیان متمادی است که در خانه ها با حمایت پدر و مادر از فرزندان برای رسیدن به رشد و بالندگی حضور دارد.
در سازمانهایی که مدیران ارشد، اعضای تیمشان را با ارائه بازخوردهای سازنده، به چالش کشیدن ، درک و همدلی برای عبور از چالش ها و رشد کسب و کار، همراه می کنند شما با کوچینگ روبرو هستید.
کوچینگ از عصر حجر وجود داشته و به مرور زمان پیشرفت کرده است.
کوچینگ به معنای امروزه تا دهه 1980 در محیط های ورزشی به کار گرفته می شد و در نهایت با انتشار نوشته های مربی تنیس ، تیموتی گالوی ، در کتاب بازی درونی تنیس وارد دنیای کسب و کار و موفقیت مدرن شد.
ایده اصلی این کتاب به خواننده می گوید که رقیب اصلی ما ، منتقد درونی ما است ، صدایی که درون ما قضاوت و انتقاد میکند و همیشه قدم بعدی هر حرکت ما را منفی حدس می زند و به جای کمک به رشد در واقع مانع درونی ما میشود.
بعد از انتشار موفقیت آمیز این کتاب و تیراژ فروش میلیونی ، شرکت های مطرح آن دوره از جمله آی بی ام ، اپل و کوکاکولا ، از گالوی برای کمک در برنامه های توسعه منابع و مدیریت تغییرات ، دعوت به عمل آوردند و طولی نکشید که روش کاری تیموتی گالوی به عنون سبک نوین در مدیریت دنیای کسب و کار ، مطرح شد.
در سال 1980 فدراسیون بین المللی کوچینگ توسط توماس لئونارد ، ( مدیر سابق بودجه Landmark Education ) تاسیس گردید .
کوچینگ بالندگی
کوچینگ بالندی یک مکالمه رو در رو و آگانه است تا محیط را برای رشد شخص ، اعماد هدفمند و پیشرفت مداوم و پایدار او فراهم کند. در طول کوچیگ بالندی ، فرد به تدریج به درک بهتری در مورد آنچه قصد انجامش را دارد ، می رسد و دراین مسیر تحت حمایت مربی اش قرار می گیرد.
فلسفه کوچینگ بالندگی
مهم ترین باور در کوچینگ بالندگی این است که هر فرد ، متخصص زندگی و مسائل خویش است و بیشترین آگاهی را در این موارد دارد.
هر انسانی منحصر به فرد و توانا است و توانایی و هوش مورد نیاز برای انجام بهترین ها را دارد. بنابراین فردی که با چالش یا مساله ای روبرو است ، بهترین کسی است که میتواند برای این چالش راه حل پیدا کند.
در یک کلام فلسفه کوچینگ به شما می گوید چیزی که همیشه به دنبالش میگردید همین الان در درون خود شما است ، کافی است به سراغش بروید و بی فایده است که در گذشته یا تصورات آینده در در دنیای بیرون از خود به دنبال راه حل مسائل باشید.
در فرایند کوچینگ بالندگی شما یاد میگیرید که خودتان مسئول زندگی و موفقیت خودتان هستید و هیچ کس برای نجات شما نمی آید و همه چیز فقط به خودتان بستگی دارد.
در حقیقت کوچینگ بالندگی به شما می آموزد که مسئولت صد در صد زندگی شما یا خودتان است. قبول این حقیقت مرزی بین برنده شدن و بازنده شدن است.
دیدگاه
آخرین اخبار
پربازدیدترین ها
خواندنی